Radio Kras

Flink en krachtig, maar niet ongehoord: dat is Radio Kras. Speciaal voor  eigenwijze levensveteranen en oudere jongelui.

Voor Radio Kras maak ik tweewekelijks het item Over de Radio. Radio als centraal punt in de huiskamers, radio als communicatiemiddel, piraterij, romantiek via de radio, zenden op afstand, afluisterpraktijken en amateurradio. Voor “Over de Radio” verzamel ik anekdotes en persoonlijke verhalen over liefde voor radio, ga ik op zoek naar de betekenis van het medium en wil de heimwee naar de analoge radio aanwakkeren.

Vanaf zondag 10 oktober starten de uitzendingen van seizoen 2. Hier maken we ook een podcast serie van. Daarnaast zenden we het programma tweewekelijks uit via vijf Brabantse regionale omroepen.

Luister Radio Kras op Spotify

Team Kras is Michiel van de Weerthof, Jozien Wijkhuijs, Joost van Pagée, Stan van Herpen, Marco Raaphorst, Corinne Heyrman, Marieke van de Ven, Anna van Ludwig (Publikators), en Jelle Hoogenboom. De huisband is Vitamin B12.

Radio Kras is een productie van Soundtreks | Weerthof & Pagée en Stichting Watershed. Radio Kras 2021 wordt gefinancierd door o.a. Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Dela Fonds Eindhoven, Cultuurfonds Eindhoven & Pop Up fonds Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Radio Kras werkt samen met  Vitalis, Park Zuiderhout, Thebe, Huis73 en Nieuwe Veste.

www.radiokras.nl